torsdag 1 december 2011

Internet - en bra eller dålig sak?

Ibland får jag känslan av att folk blir allt mer osjälvständiga, att folk inte kan tänka själv. Jag surfar ofta in på olika diskussionsforum och blir otroligt överraskad över vilka trådar där finns. Rör mig mest på svenska sidor, så vet inte om detta är ett utpräglat svenskt beteende eller är vi finländare likadana?

Man skriver om otrohet, om relationsproblem överlag, barnlöshet, tvister om var barn skall bo, barnskötsel, ja allt. Och till allt skall man ha andra anonyma människors åsikter. Svaren i alla trådar om relationsproblem är att man skall lämna partnern för man är värd så mycket bättre. Är det bara jag som reflekterar över att man ju faktiskt är 2 i ett förhållande och att historien alltid har 2 sidor, i trådarna få man ju bara den ena partens åsikter. Pratar folk inte med varandra mera? Allting skall lösas med andra människors hjälp och alla är hobby psykologer.

Var och varannan människa i trådarna lider av social fobi. Jaha, vad är nu det sen då? Klart man lider av social fobi om man bara lever sitt liv genom internet. Då behöver du ju inte möta folök utan kan gömma dig bakom ett anonymt nick på nätet. I princip kan du ju leva instängd med bara en dator långa tider och ändå uträtta allt du behöver. Beställa hem mat, kläder etc. Sköta bankärenden och andra myndighetsärenden via datorn ja man kan ju nästan gå till doktorn på nätet också. Så skulle nu inte folk få social fobi, som nu väl för klassades som blyghet, om dom inte måste umgås med folk i vardagen.

Så gott folk, hur skulle det vara om vi började tänka lite mer självständigt igen, löste våra egna problem, hade egna åsikter och gav oss iväg ut bland folk för att sköta ärenden. Hälsosammare tror jag.. Världen är inte så svart vit som den beskrivs på nätet....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar